Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Ekonomika

Vláda zvýši propagáciu domácich potravín

Ilustračné foto Foto: TASR/Pavol Ďurčo

Agrorezort chce odbúrať zbytočnú byrokraciu.

Bratislava 5. mája (TABLET.TV) - Pôdohospodárstvo, potravinárstvo a lesníctvo majú nezastupiteľné miesto v štruktúre ekonomiky. Deklaruje to aj programové vyhlásenie vlády.

V oblasti poľnohospodárskej a potravinárskej výroby vláda podporí spracovanie a finalizáciu produktov z domácej výroby, okrem iného aj zvýšením propagácie domácich potravín prostredníctvom marketingového fondu.

„Ďalšou prioritou rezortu je podpora mladých, malých a začínajúcich farmárov, ktorých je na slovenskom vidieku zatiaľ dosť málo. Práve podporou týchto farmárov dosiahneme a docielime diverzifikáciu jednak pestovaných plodín, a jednak diverzifikáciu vidieka, ako takého“, doplnila ministerka pôdohospodárstva Gabriela Matečná.

Nový kabinet bude presadzovať aj nákup domácej agropotravinárskej produkcie organizáciami štátnej a verejnej správy. Naďalej bude vykonávať intenzívne kontroly v oblasti bezpečnosti potravín a zváži zavedenie osobitného odvodu pre veľké obchodné systémy, ako aj opatrení proti nekalým praktikám.