Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Streda 8. máj 2024Meniny má Ingrida
< sekcia Ekonomika

Vláda určila štatút podpredsedovi vlády pre investície Ľ. Vážnemu

Na snímke zľava predseda vlády Robert Fico, minister vnútra SR Robert Kaliňák a podpredseda vlády pre investície Ľubomír Vážny počas rokovania 36. schôdze vlády SR 28. novembra 2012 v Bratislave. Foto: TASR/Martin Baumann

Podpredseda vlády tak bude koordinovať veľké investičné projekty a spolupracovať pri využívaní finančných prostriedkov z EÚ v programovom období 2014 až 2020.

Bratislava 28. novembra (TASR) – Vláda SR na svojom dnešnom rokovaní určila štatút podpredsedovi vlády pre investície, ktorým je od pondelka 26. novembra Ľubomír Vážny (Smer-SD). Do funkcie ho vymenoval prezident SR Ivan Gašparovič.

Podpredseda vlády tak bude koordinovať veľké investičné projekty a spolupracovať pri využívaní finančných prostriedkov z EÚ v programovom období 2014 až 2020. Má na starosti všetky veľké investičné projekty nad jednu miliardu eur, ale aj menšie v prípade, že to odobrí vláda.

Má tiež hodnotiť reálnosť a potrebu investičných projektov, predkladá vláde štúdie uskutočniteľnosti s konkrétnymi návrhmi financovania a výstavby týchto projektov a vypracuje Stratégiu hospodárskeho rozvoja Slovenska. Vo vzťahu k ministerstvám pôsobí podpredseda vlády ako koordinačný, odborný a konzultačný orgán. Ministerstvá sú mu zároveň povinné poskytovať potrebnú súčinnosť.