Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 18. apríl 2024Meniny má Valér
< sekcia Ekonomika

Vláda dnes verejne vypočuje kandidátov na predsedu ÚVO, je ich deväť

Vláda SR, ilustračná snímka. Foto: FOTO TASR – Dano Veselský

Pokiaľ si kabinet vyberie jedného z deviatich uchádzačov, posunie ho ako svojho kandidáta na definitívne schválenie Národnou radou (NR) SR, pravdepodobne už na najbližšiu septembrovú schôdzu.

Bratislava 30. augusta (TASR) - Kandidáti na predsedu Úradu pre verejné obstarávanie (ÚVO) absolvujú dnes verejné vypočutie vládou. Pokiaľ si kabinet vyberie jedného z deviatich uchádzačov, posunie ho ako svojho kandidáta na definitívne schválenie Národnou radou (NR) SR, pravdepodobne už na najbližšiu septembrovú schôdzu.

O post predsedu ÚVO sa uchádzajú Helena Polónyi, Martin Hasay, Miroslav Hlivák, Matej Sliška, Matúš Džuppa, Ingrid Šikulajová, Elena Sivová, Zita Táborská a Peter Kubovič.

Dvaja posledne menovaní sa zúčastnili aj na prvom kole výberu. Ani jeden z kandidátov, ktorí sa vtedy predstavili na verejnom vypočutí, však nezískal potrebný počet hlasov členov vlády. Úrad vlády preto vyhlásil opätovnú výzvu na prihlásenie kandidátov na predsedu ÚVO, s termínom do konca júla.

Vláda by mala dnes zvoliť aj dvoch nových členov Rady ÚVO namiesto doterajších členov, ktorým končí funkčné obdobie v septembri. Odborná komisia po predchádzajúcom verejnom vypočutí odporučila vláde troch kandidátov - Mareka Vladára, Ninu Nerušilovú a Jaroslava Lexu.