Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Pondelok 6. máj 2024Meniny má Hermína
< sekcia Ekonomika

Vláda vymenila zástupcov v tripartite a rade vlády pre seniorov

Na snímke predseda vlády SR Robert Fico (Smer-SD) prichádza na 3. schôdzu vlády SR 8. novembra 2023 v Bratislave. Foto: TASR - Martin Baumann

Členom predsedníctva tripartity sa stal štátny tajomník ministerstva práce, sociálnych vecí a rodiny (MPSVR) SR Branislav Ondruš.

Bratislava 8. novembra (TASR) - Novým šéfom Hospodárskej a sociálnej rady SR (tripartita) aj predsedom Rady vlády Slovenskej republiky pre práva seniorov a prispôsobovanie verejných politík procesu starnutia populácie sa stal nový minister práce, sociálnych vecí a rodiny Erik Tomáš (Hlas-SD). Vyplýva to návrhov na odvolanie a vymenovanie zástupcov štátu v týchto inštitúciách, ktorý v stredu schválila vláda.

Členom predsedníctva tripartity sa stal štátny tajomník ministerstva práce, sociálnych vecí a rodiny (MPSVR) SR Branislav Ondruš a do funkcie prvého podpredsedu Rady vlády Slovenskej republiky pre práva seniorov a prispôsobovanie verejných politík procesu starnutia populácie vláda menovala ministerku zdravotníctva Zuzanu Dolinkovú (Hlas-SD).

Kabinet Roberta Fica zároveň vymenil aj ostatných zástupcov vlády v tripartite. Novými členmi Hospodárskej a sociálnej rady SR sa stali aj ostatní ministri novej vlády a niektorí štátni tajomníci jednotlivých rezortov.