Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Streda 1. máj 2024
< sekcia Ekonomika

V bratislavskom Volkswagene by sa mohol vyrábať nový model Bentley

Ilustračné foto Foto: TASR/AP Photo

Bratislavu ako centrum výroby nového modelu uprednostňuje vedenie nemeckej automobilky Volkswagen, ktorá Bentley vlastní.

Bratislava 20. marca (TASR) - Nový model britskej automobilky Bentley s pracovným názvom Falcon by sa mohol vyrábať v Bratislave. Podľa šéfa firmy Wolfganga Schreibera by mohla dostať prednosť pred domácim závodom v Crewe. Informuje o tom portál sme.sk s odvolaním sa na britský denník Guardian.

Bratislavu ako centrum výroby nového modelu uprednostňuje vedenie nemeckej automobilky Volkswagen, ktorá Bentley vlastní. Spoločnosť sa však ešte definitívne nerozhodla, alternatívnou možnosťou je, že by sa dielce naďalej vyrábali v Británii a do Bratislavy by sa následne prepravili na zmontovanie.

V hlavnom meste Slovenska už v súčasnosti Volkswagen vyrába napríklad luxusné vozidlá Porsche Cayenne a Volkswagen Touareg, pripomína Guardian. Podľa Schreibera je Bratislava v porovnaní s Anglickom atraktívna pre nižšie mzdy. Produkcia nového modelu Bentley by sa mala začať v rokoch 2015 až 2016.