Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Ekonomika

Volkswagen zastavuje výrobné linky, začína sa celozávodná dovolenka

Ilustračné foto Foto: TASR/AP

Viac ako 600 zamestnancov VW SK a dodávateľských firiem bude počas odstávky realizovať technologické a stavebné úpravy v celom areáli závodu.

Bratislava 31. júla (TASR) - Zamestnanci spoločnosti Volkswagen Slovakia (VW SK) v bratislavskom a martinskom závode nastúpia od 1. augusta na celozávodnú dovolenku. Nástrojáreň v Stupave bude vyrábať počas leta nepretržite.

Viac ako 600 zamestnancov VW SK a dodávateľských firiem bude počas odstávky realizovať technologické a stavebné úpravy v celom areáli závodu. Jedno z dvoch ucelených nevýrobných období roku tak spoločnosť naplno využije na modernizácie, ktoré nie je možné uskutočniť počas prebiehajúcej prevádzky.

Tradičný pokoj vo výrobe VW SK využije aj na komplexnú údržbu a kontrolu zariadení. Tie totiž nie je možné vykonať počas nepretržitej prevádzky 7 dní v týždni v produkcii SUV. Produkcia odštartuje znova 17. augusta 2015.

Volkswagen Slovakia vyrobil na Slovensku od roku 1991 viac ako štyri milióny vozidiel. Patrí k najväčším zamestnávateľom, exportérom i investorom v krajine. Zamestnáva vyše 9900 ľudí. V závode v Bratislave vyrába automobily Volkswagen Touareg, Audi Q7, Volkswagen up!, Volkswagen e-up!, SEAT Mii, ŠKODA Citigo, karosérie Porsche Cayenne a prevodovky, v Martine komponenty pre prevodovky, v Košiciach pripravuje vozidlá na export do Ruska a v Stupave produkuje zariadenia používané pri výrobe vozidiel.

TASR informoval Vladimír Machalík, hovorca spoločnosti.