Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 25. apríl 2024Meniny má Marek
< sekcia Ekonomika

Volkswagen po celozávodnej dovolenke spúšťa na Slovensku výrobu

Volkswagen Slovakia Foto: TASR/Martin Baumann

Pokoj vo výrobe využila automobilka na údržbu a kontrolu zariadení.

Bratislava 8. januára (TASR) - Spoločnosť Volkswagen Slovakia (VW SK) v pondelok (11.1.) spustí opätovne výrobu po trojtýždňovej celozávodnej dovolenke.

Pokoj vo výrobe využila automobilka na údržbu a kontrolu zariadení. Vo výrobe SUV (Sports utility vehicle) vozidiel realizovala komplexné stavebné a technologické úpravy, ktoré z dôvodu 7-dňovej, nepretržitej prevádzky nemohla realizovať počas roka. Podieľalo sa na nich približne 500 zamestnancov VW SK a dodávateľských firiem. Počas tohto obdobia zároveň prebiehali technické práce na novej karosárni Porsche a novej montážnej hale Porsche. Celozávodná dovolenka vo VW SK sa začala 21. decembra 2015.

Volkswagen Slovakia vyrobil na Slovensku od roku 1991 viac ako štyri milióny vozidiel. Patrí k najväčším zamestnávateľom, exportérom i investorom v krajine. Zamestnáva viac ako 9900 ľudí. V závode v Bratislave vyrába automobily Volkswagen Touareg, Audi Q7, Volkswagen up!, Volkswagen e-up!, SEAT Mii, ŠKODA Citigo, karosérie Porsche Cayenne a prevodovky, v Martine komponenty pre prevodovky, v Košiciach pripravuje vozidlá na export do Ruska a v Stupave produkuje zariadenia používané pri výrobe vozidiel.

TASR informoval Vladimír Machalík, hovorca spoločnosti.