Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Ekonomika

Volkswagen očakáva v najbližších týždňoch dohodu s odbormi o úsporách

Ilustračné foto. Foto: TASR/AP Photo

Potrebuje zredukovať svoje náklady, aby mal financie na transformáciu svojich závodov a investície do elektromobilov, a tiež na odškodné a ďalšie výdavky spojené s emisným škandálom.

Wolfsburg 14. septembra (TASR) - Nemecká automobilka Volkswagen (VW) očakáva, že v najbližších týždňoch dosiahne dohodu s lídrami odborov o úsporách v oblasti nákladov, o pracovných miestach a výrobnej stratégii v hlavných závodoch rovnomennej značky VW. Uviedol to dnes šéf tejto značky Herbert Diess. Informovala o tom agentúra Reuters.

Vedúci predstavitelia značky VW a odboroví lídri začali v júni rokovať o budúcnosti nemeckých tovární a stratégii najväčšej divízie koncernu VW, ktorý tvrdo zasiahol emisný škandál.



Najväčší výrobca áut v Európe je pod tlakom. Potrebuje zredukovať svoje náklady, aby mal financie na transformáciu svojich závodov a investície do elektromobilov, a tiež na odškodné a ďalšie výdavky spojené s emisným škandálom.

Emisný škandál VW vypukol v septembri minulého roka, keď americká Agentúra na ochranu životného prostredia (EPA) oznámila, že VW nainštaloval do veľkého počtu dieselových vozidiel softvér, ktorý počas emisných testov umožňuje maskovať skutočné hodnoty oxidov dusíka. VW neskôr priznal, že po svete jazdí okolo 11 miliónov áut s takýmto softvérom, z toho väčšina v Európe.