Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 25. apríl 2024Meniny má Marek
< sekcia Ekonomika

Volkswagen plánuje investovať 50,2 miliardy eur do modernizácie

Ilustračné foto Foto: TASR/AP Photo

Prevádzkový zisk VW minulý rok dosiahol 11,3 miliardy eur, takže 50,2 miliardy eur predstavuje viac ako štvornásobok vlaňajšieho prevádzkového zisku firmy.

Berlín 23. novembra (TASR) - Najväčšia európska automobilka Volkswagen (VW) plánuje do roku 2015 investovať rekordných 50,2 miliardy eur do ďalšieho rozvoja svojich závodov a posilnenia pozície na globálnom automobilovom trhu. Informuje o tom agentúra DPA s odvolaním sa na plán, ktorý dnes predstavilo vedenie nemeckého koncernu.

"Napriek zložitej situácii v ekonomike investujeme viac ako doteraz, aby sme dosiahli dlhodobé ciele," uviedol generálny riaditeľ spoločnosti Martin Winterkorn.

VW podľa neho použije vyčlenenú sumu na modernizáciu výroby a 12 značiek, ktoré koncern vlastní. Ide o rekordnú investíciu.

Na ilustráciu, prevádzkový zisk VW minulý rok dosiahol 11,3 miliardy eur, takže 50,2 miliardy eur predstavuje viac ako štvornásobok vlaňajšieho prevádzkového zisku firmy. Nemecký koncern by totiž chcel do roku 2018 zosadiť japonskú Toyotu z pozície najväčšieho výrobcu áut na svete.