Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 25. apríl 2024Meniny má Marek
< sekcia Ekonomika

Volkswagen Slovakia realizoval vlani do USA až 20 % obratu

Ilustračné foto Foto: TASR/Michal Svítok

V zmysle zverejnenej výročnej správy za rok 2017 vyviezla spoločnosť Volkswagen Slovakia do USA z pohľadu obratu približne 20 % svojej produkcie.

Bratislava 22. augusta (TASR) - Spoločnosť Volkswagen Slovakia ako súčasť koncernu Volkswagen je za slobodný a férový obchod a partnerskú spoluprácu ako základ pre blahobyt, zamestnanosť a trvalo udržateľný rast všetkých zúčastnených strán. Skúsenosť ukazuje, že jednostranný protekcionizmus dlhodobo nikomu neprospel. Píše sa v stanovisku spoločnosti VW Slovakia k vyjadreniu prezidenta USA Donalda Trumpa o zavedení 25 % cla na všetky autá z Európy.

"Iba slobodný a férový obchod môže zaistiť rozvoj blahobytu. Automobilový priemysel s dlhodobo plánovanými cyklami investícií, produkcie a produktov je odkázaný na spoľahlivé medzinárodné rámcové podmienky. V zmysle zverejnenej výročnej správy za rok 2017 vyviezla spoločnosť Volkswagen Slovakia do USA z pohľadu obratu približne 20 % svojej produkcie," uvádza Michal Ambrovič, hovorca VW SK.

"Vzhľadom na skutočnosť, že spoločnosť Kia Motors Slovakia žiadne autá do USA nevyváža, nemalo by nás prípadné zavedenie dovozného cla na automobily zo strany USA priamo ovplyvniť." Reagoval na otázku TASR o dosahu prípadného zavedenia 25 % cla na autá zo strany USA Dušan Dvořák zo spoločnosti Kia Motors Slovakia.