Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Pondelok 13. máj 2024Meniny má Servác
< sekcia Ekonomika

Volkswagen údajne znížil odhad predaja v tomto roku o 300.000 áut

Foto: TASR/AP

Volkswagen je najväčším výrobcom áut v Európe. V auguste informoval, že za prvých osem mesiacov roka sa tržby celého koncernu zvýšili medziročne o 9,1 % na 5,19 milióna eur.

Frankfurt nad Mohanom 7. septembra (TASR) - Nemecký automobilový koncern Volkswagen (VW) znížil svoj odhad predaja v tomto roku o 300.000 vozidiel. Dôvodom je slabá európska ekonomika, uviedol dnes nemecký denník Handelsblatt.

Noviny sa pritom odvolávajú na zdroje z koncernu, podľa ktorých Volkswagen najnovšie očakáva, že len v samotnej Európe predá tento rok o 250.000 áut menej, než plánoval. Koncern však nezverejnil žiadny oficiálny odhad tohoročného odbytu a jeho hovorca sa k špekuláciám v tlači odmietol vyjadriť.

Volkswagen je najväčším výrobcom áut v Európe. V auguste informoval, že za prvých osem mesiacov roka sa tržby celého koncernu zvýšili medziročne o 9,1 % na 5,19 milióna eur. Zároveň ale upozornil, že hospodárska situácia v západnej Európe je stále napätá.

Začiatkom týždňa Volkswagen poprel článok v nemeckej tlači, podľa ktorého sa pripravuje na pokles európskych ekonomík, a oznámil preto dodávateľom, že uvažuje o znížení výroby o 10 % od tohoročnej jesene.

Hovorca VW najskôr v reakcii na článok povedal, že situácia na niektorých európskych trhoch je napätá a nadchádzajúce mesiace budú oveľa ťažšie a náročnejšie. Dnes ale zmenil rétoriku a vyhlásil iba, že automobilke sa stále darí.