Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 30. apríl 2024Meniny má Anastázia
< sekcia Ekonomika

Volkswagen zredukuje miesta v správnej rade

Ilustračná snímka. Foto: TASR/AP

Skupina VW zvažuje zmeny po odchode bývalého šéfa Herberta Diessa, ktorého z firmy v júli vylúčili odboroví predáci a akcionári.

Wolfsburg 31. augusta (TASR) - Dozorná rada nemeckého automobilového gigantu Volkswagen (VW) súhlasí so znížením počtu miest v predstavenstve spoločnosti. TASR o tom informuje na základe správy Reuters, ktorá sa odvoláva na troch ľudí oboznámených s touto záležitosťou.

Na základe tohto kroku sa zredukuje celkový počet kresiel v predstavenstve na deväť zo súčasných 12, povedal jeden zo zdrojov. Odstránia sa pritom aj pozície spojené s obstarávaním a predajom. O týchto zmenách diskutovala dozorná rada VW v utorok (30. 8.) na večernom zasadnutí, ale podľa zdrojov musí ešte prijať konečné rozhodnutie.

Automobilka odmietla túto správu komentovať. Skupina VW zvažuje zmeny po odchode bývalého šéfa Herberta Diessa, ktorého z firmy v júli vylúčili odboroví predáci a akcionári. Správna rada sa počas jeho pôsobenia rozrástla na 12 členov.

Diessov nástupca, generálny riaditeľ Porsche Oliver Blume, označil reštrukturalizáciu správnej rady za jeden zo svojich prvých cieľov na čele spoločnosti.

Blume, ktorý zostane generálnym riaditeľom značky Porsche, dcérskej spoločnosti VW, by mal prevziať post 1. septembra.