Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Streda 29. máj 2024Meniny má Vilma
< sekcia Ekonomika

Volvo v čínskom vlastníctve pripravuje výrobnú expanziu v zahraničí

Montáž automobilov vo fabrike Gelly Group v čínskom Lin-chaji. Foto: TASR/AP

Volvo sa potrebuje zaštítiť dolárom. Istotu mu môže priniesť výroba alebo nákup komponentov v Číne a export vozidiel z nej. Volvo pripravuje v Číne výstavbu dvoch montážnych závodov a motorárne.

Londýn 10. septembra (TASR) - Švédska automobilka Volvo, ktorá je súčasťou čínskeho koncernu Geely, pripravuje plány na rast výroby v zahraničí.

Aby sa Volvo zbavilo nepriaznivého vplyvu silnej švédskej koruny na ceny svojich vozidiel, plánuje dovážať na americký trh, ktorý je preň najdôležitejší, volvá vyrobené v Číne. Pre dnešné vydanie denníka Financial Times (FT) to povedal šéf Volva Stefan Jacoby. Ďalšou z možností je výroba áut v Spojených štátoch.

Silná švédska koruna znižuje konkurencieschopnosť čínsko-švédskej firmy v súboji s automobilkami Mercedes-Benz, Audi a BMW.

Volvo sa potrebuje zaštítiť dolárom. Istotu mu môže priniesť výroba alebo nákup komponentov v Číne a export vozidiel z nej. Volvo pripravuje v Číne výstavbu dvoch montážnych závodov a motorárne. Prvý závod sa má uviesť do prevádzky v roku 2013. Jacoby denníku povedal, že Volvo bude vyrábať autá v čínskych závodoch na rovnakej kvalitatívnej úrovni ako vo Švédsku.