Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 18. apríl 2024Meniny má Valér
< sekcia Ekonomika

Bratislavský závod VW bude vyrábať karosérie pre SUV Bentley

Bentley Falcon Foto: topismag.com

Karosérie následne poputujú do britskej fabriky v Crewe, kde ich spoja s ručne vyrábaným interiérom. Práve netypická montáž vnútra vozidla znemožnila, aby sa celý model skladal na Slovensku.

Bratislava 24. októbra (TASR) - Bratislavský závod nemeckého koncernu Volkswagen (VW) sa bude produkciou karosérií podieľať na výrobe luxusného SUV značky Bentley.

Redakcii AutoBild.sk to potvrdili predstavitelia bratislavskej fabriky.

Nový automobil sa začne predávať v roku 2016, v bratislavskom závode sa už pripravujú na spustenie montáže. Dokončuje sa karosáreň za 600 miliónov eur, v ktorej bude pracovať 1000 robotov. To je približne toľko, ako v súčasnosti v celej fabrike. Pripravovať sa tam budú karosérie pre nové generácie koncernových terénnych vozidiel - Audi Q7, Porsche Cayenne, Volkswagen Touareg.

Náročná montáž automobilovej novinky si vyžiada desiatky vysokokvalifikovaných odborníkov starajúcich sa priamo vo výrobe o roboty a zariadenia na linke. V novej karosárni sa celkovo zamestná približne 500 ľudí, ktorých nábory práve prebiehajú.

"V bratislavskom závode bude Volkswagen Slovakia ako subdodávateľ vyrábať nenalakované karosérie pre SUV značky Bentley," priblížil pre AutoBild.sk hovorca bratislavského Volkswagenu Vladimír Machalík.

Karosérie následne poputujú do britskej fabriky v Crewe, kde ich spoja s ručne vyrábaným interiérom. Práve netypická montáž vnútra vozidla znemožnila, aby sa celý model skladal na Slovensku. V prípade Bentley Falcon sa totiž čalúnenie volantu či sedadiel, ako aj brúsenie drevených obkladov, bude robiť výhradne manuálne a podľa individuálnych požiadaviek zákazníka.