Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Ekonomika

VW SK ponúka pre stredoškolákov desiatky pracovných pozícii

Ilustračné foto Foto: TASR/Michal Svítok

Systém duálneho vzdelávania je v centre nastavený podľa nemeckých štandardov technického duálneho vzdelávania, pričom pomer praxe a teórie predstavuje 80 ku 20.

Bratislava 27. apríla (TASR) - Spoločnosť Volkswagen Slovakia (VW SK) hľadá absolventov stredných škôl na pozície autoelektrikár, autoklampiar, linkový údržbár a tiež študenta duálneho štúdia v Nemecku. V Centre duálneho vzdelávania v bratislavskom závode ponúka 48 pozícií v zameraniach mechatronik, elektrotechnik automatizačnej techniky a priemyselný mechanik.

Systém duálneho vzdelávania je v centre nastavený podľa nemeckých štandardov technického duálneho vzdelávania, pričom pomer praxe a teórie predstavuje 80 ku 20. Výhodou štúdia v tomto centre je súbeh pracovného pomeru a štúdia - študenti sú zamestnancami firmy a poberajú mzdu. K ich osobnému a profesijnému rozvoju prispieva povinný jazykový kurz a stáž v zahraničnom závode Volkswagen počas štúdia. Na základe študijných výsledkov im spoločnosť ponúkne dlhodobý pracovný pomer.

Možnosti získať zamestnanie v tejto automobilke si mohlo overiť aj 180 žiakov z 11 stredných a odborných škôl bratislavského a trnavského kraja, ktorí v bratislavskom závode Volkswagenu absolvovali exkurziu.

"Pre najmodernejšie technológie potrebujeme stále viac kvalitných pracovníkov s adekvátnym odborným vzdelaním. Máme záujem o čerstvých absolventov stredných škôl, ktorým ponúkame programy v našom Centre duálneho vzdelávania. Chceme, aby videli našu výrobu, zistili ako funguje duálne vzdelávanie a mali možnosť pýtať sa priamo našich odborníkov a personalistov na všetko, čo ich zaujíma," vysvetľuje Juraj Kiripolský, vedúci oddelenia personálna starostlivosť VW SK.

TASR informoval Vladimír Machalík, hovorca spoločnosti VW SK.