Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Streda 24. apríl 2024Meniny má Juraj
< sekcia Ekonomika

Výberové konanie na podpredsedov ÚRSO sa uskutoční 13. septembra

Ľubomír Jahnátek, archívne foto. Foto: TASR – Štefan Puškáš

Termín podania písomnej žiadosti kandidátov na post podpredsedu ÚRSO spolu s požadovanými dokladmi je 8. september do 12.00 hod.

Bratislava 21. augusta (TASR) - Predseda Úradu pre reguláciu sieťových odvetví (ÚRSO) Ľubomír Jahnátek sa rozhodol na obsadenie dvoch miest podpredsedov úradu vyhlásiť výberové konanie. To sa uskutoční 13. septembra o 9.00 h v budove úradu v Bratislave. Informoval o tom dnes ÚRSO. Termín podania písomnej žiadosti kandidátov na post podpredsedu ÚRSO spolu s požadovanými dokladmi je 8. september do 12.00 hod.

"Pri výbere podpredsedov som sa rozhodol ísť cestou výberového konania, hoci mi to zákon neprikazuje. Chcem takto zaručiť maximálnu transparentnosť a objektívnosť, čo umožní vybrať spomedzi kandidátov tých najlepších odborníkov a profesionálov," zdôraznil Jahnátek.

Vo výberovej komisii na posúdenie kandidátov na funkciu podpredsedu úradu budú mať okrem regulačného úradu svojich zástupcov aj Ministerstvo hospodárstva SR, Asociácia zamestnávateľských zväzov a združení SR, Republiková únia zamestnávateľov, Klub 500 a Združenie miest a obcí Slovenska (ZMOS).

Medzi požadované kvalifikačné predpoklady kandidátov patrí vysokoškolské vzdelanie 2. stupňa technického, ekonomického alebo právnického zamerania a najmenej desať rokov praxe v sieťových odvetviach, v cenotvorbe alebo v tvorbe koncepcií v energetike, z toho päť rokov v riadiacej funkcii, alebo vysokoškolské vzdelanie 3. stupňa technického, ekonomického alebo právnického zamerania a najmenej sedem rokov praxe v sieťových odvetviach, v cenotvorbe alebo v tvorbe koncepcií v energetike, z toho päť rokov v riadiacej funkcii. Ďalšie podrobnosti o výberovom konaní nájdu uchádzači na webovom sídle ÚRSO.

Zákon ukladá predsedovi úradu predložiť vláde návrh na vymenovanie podpredsedov úradu do 90 dní od svojho vymenovania.