Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Streda 17. apríl 2024Meniny má Rudolf
< sekcia Ekonomika

Výrobca prevodoviek v Kechneci rozšíri výrobu a počet zamestnancov

Ilustračná snímka. Foto: TASR/František Iván

Závod v Kechneci s pôvodným názvom Getrag Ford Transmissions, s. r. o., prešiel od 1. apríla 2019 do 100 % vlastníctva spoločnosti Magna.

Kechnec 5. apríla (TASR) – Závod v kechneckom priemyselnom parku pri Košiciach vyrábajúci prevodovky chystá zmenu a rozšírenie výroby s prijatím nových zamestnancov. "Momentálne máme 750 zamestnancov, počas najbližších dvoch rokov plánujeme nárast približne o 150 ľudí," uviedla v piatok pre TASR riaditeľka podniku Magna PT, s. r. o., Katarína Vaškovičová.

Závod v Kechneci s pôvodným názvom Getrag Ford Transmissions, s. r. o., prešiel od 1. apríla 2019 do 100 % vlastníctva spoločnosti Magna. V súčasnosti sa pripravuje na rozbeh výroby novej generácie dvojspojkovej prevodovky a jej hybridnej verzie. Zároveň sa tam bude vyrábať aj spojka na dané prevodovky.

"Magna sa rozhodla investovať do nášho závodu viac ako 170 miliónov eur kúpou nových technológií, nových montážnych liniek a reštrukturalizáciou závodu. Momentálne sme vo fáze implementácie výroby produktov novej generácie, spustenie sa očakáva začiatkom roku 2020," uviedla Vaškovičová. Ambíciou je zaviesť výrobu vo viaczmennej prevádzke. Prvé nábory nových pracovníkov sa podľa plánov majú začať v prvom štvrťroku budúceho roku.

Zmena vlastníka závodu je výsledkom zámeru spoločnosti Magna sústreďovať svoje portfólio na inovatívne prevodovkové systémy. V rámci Magna Powertrain bude kechnecký závod časťou skupiny Transmission Systems (TS). Jeho produkcia je zameraná na dvojspojkové prevodovky pre niekoľko svetových automobilových značiek, v miestnom priemyselnom parku má rozlohu viac ako 50.000 štvorcových metrov. Pôvodne išlo o spoločný podnik spoločností Getrag a Ford of Europe.

Magna je jedným z troch najväčších dodávateľov komponentov pre automobilový priemysel na svete. Globálne vlastní 348 výrobných závodov a 91 vývojových centier, zamestnáva viac ako 170.000 zamestnancov. Portfólio zákazníkov predstavuje viac ako 70 automobilových značiek.