Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 20. apríl 2024Meniny má Marcel
< sekcia Ekonomika

Výsledky Netflixu za 3. kvartál prekonali očakávania Wall Street

Ilustračné foto. Foto: TASR/AP

Spoločnosť tiež získala v uplynulom štvrťroku viac zákazníkov, než sa predpokladalo. Jej akcia v poburzovom obchodovaní prudko vyskočila. Informovali o tom agentúry Reuters a AP.

Los Gatos 18. októbra (TASR) - Výsledky Netflixu za 3. kvartál prekonali očakávania Wall Street. Spoločnosť tiež získala v uplynulom štvrťroku viac zákazníkov, než sa predpokladalo. Jej akcia v poburzovom obchodovaní prudko vyskočila. Informovali o tom agentúry Reuters a AP.

Zisk online videotéky za tri mesiace od júla do konca septembra dosiahol 51,5 miliardy USD (46,84 milióna eur). Čistý zisk na akciu predstavoval 12 centov, pričom analytici v priemere počítali so ziskom na úrovni 6 centov.

Tržby americkej firmy medziročne vzrástli takmer o 32 % na 2,29 miliardy USD. Analytici očakávali 2,28 miliardy USD. Spoločnosť, ktorá produkuje seriály, ak sú Stranger Things alebo Narcos, v uplynulom kvartáli po celom svete získala 3,2 milióna nových abonentov, čo je približne o 1,2 milióna viac, než predpokladali experti. V USA jej pribudlo 370.000 divákov, pričom analytici predpovedali nárast o 309.000 abonentov.

Akcia Netflixu v poburzovom obchodovaní vyskočila o 19 %.