Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 26. apríl 2024Meniny má Jaroslava
< sekcia Ekonomika

Mesto Vysoké Tatry ostáva v oblastnej organizácii

Popradské pleso, Tatry Foto: TASR/Milan Kapusta

Rozhodli o tom tatranskí poslanci na štvrtkovom zasadnutí mestského zastupiteľstva.

Vysoké Tatry 30. septembra (TASR) – Mesto Vysoké Tatry ostáva súčasťou Oblastnej organizácie cestovného ruchu (OOCR) Región Vysoké Tatry. Rozhodli o tom tatranskí poslanci na štvrtkovom (29.9.) zasadnutí mestského zastupiteľstva.

Tí ešte koncom apríla počas zasadnutia mestského zastupiteľstva jednohlasne schválili vystúpenie mesta z oblastnej organizácie. Členom OOCR malo byť mesto dodnes, pričom dôvodom odchodu mali byť najmä nevýhodné podmienky a prerozdeľovanie finančných prostriedkov pre mesto. Poslanci mali výhrady aj proti založeniu cestovnej kancelárie Región Tatry Travel pri OOCR. „Počas posledných rokovaní medzi mestom Vysoké Tatry a subjektmi v rámci OOCR sme našli spoločný kompromis. Podmienky i očakávania, ktoré mesto malo, sa týmito rokovaniami naplnili, preto nemalo zmysel zotrvávať na vystúpení z OOCR,“ uviedol viceprimátor Vysokých Tatier Jozef Janiga. Zároveň podľa jeho slov ide o ústretový krok a dobrý štart do budúcna.

Mestskí poslanci sa s členmi predstavenstva OOCR ešte v júni dohodli na spoločných rokovaniach, ktorých výsledkom malo byť zotrvanie mesta v organizácii. „Máme záujem, aby OOCR pôsobila v takom zložení ako doteraz. Sme najlepšia a najsilnejšia organizácia v rámci OOCR na Slovensku,“ povedal vtedy člen predstavenstvo OOCR a zároveň starosta Štrby Michal Sýkora.

OOCR Región Vysoké Tatry vznikla v roku 2012, založili ju mestá Poprad a Vysoké Tatry, obec Štrba, spoločnosť Tatry Mountain Resorts, Združenie cestovného ruchu Vysoké Tatry a Aquacity Poprad. V rámci aktivít miestna OOCR organizuje tradičné podujatia ako Tatry Ice Master, Snežné psy, Medvedie dni, Benátska noc na Štrbskom plese či Svište na plese.