Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 19. marec 2024Meniny má Jozef
< sekcia Ekonomika

V Malých Levároch vyrastie obytný súbor s vyše 50 rodinnými domami

Ilustračné foto Foto: TASR

Súkromní investori chcú zmeniť funkčné využitie pozemkov na výstavbu súboru 48 rodinných domov a ôsmich radových rodinných domov.

Bratislava/Malé Leváre 29. mája (TASR) – V obci Malé Leváre v okrese Malacky vznikne nový obytný súbor rodinných domov. Počíta s tým zámer predložený na posúdenie vplyvov na životné prostredie (EIA). Súkromní investori chcú zmeniť funkčné využitie pozemkov na výstavbu súboru 48 rodinných domov a ôsmich radových rodinných domov.

Pozemky vlastnia navrhovatelia a obec Malé Leváre. „Reparcelácia riešeného územia bude uskutočnená geometrickým plánom, ktorý rozdelí pôvodný jednoliaty pozemok na pozemky rodinných domov, tieto sa prevedú na budúcich individuálnych stavebníkov. Navrhovaná obslužná komunikácia môže byť prevedená do majetku obce, alebo zostane súkromná,“ uvádzajú investori v zámere.

Pozemky rodinných domov budú rôznej veľkosti od 488 do 785 štvorcových metrov (m2). Súčasťou obytného súboru nebude občianska vybavenosť.

„Potreba nových obytných zón typu navrhovanej činnosti vyplýva zo snahy vysťahovať sa za lepším, kvalitnejším bývaním smerom von z miest, bližšie k prírode, na vidiek. Daná lokalita je vhodná pre navrhnutú výstavbu najmä svojimi prírodnými podmienkami, možnosťou vybudovania dostatočnej infraštruktúry a dobrým dopravným napojením na Malacky,“ zdôvodňujú navrhovatelia.

Stavba sa začne ihneď po vydaní stavebného povolenia na jednotlivé časti súboru. Predpokladaný termín výstavby súboru je od dvoch do piatich rokov. Náklady stavby odhadujú investori na približne 300.000 až 400.000 eur bez nákladov na výstavbu samotných rodinných domov a radovú zástavbu, ktoré sa v súčasnosti nedajú presne stanoviť.