Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Ekonomika

Súkromní investori pripravujú v Nitre výstavbu takmer 1200 bytov

Ilustračná snímka. Foto: TASR/Radovan Stoklasa

Všetky lokality plánovanej výstavby sú buď vo fáze investičného zámeru, prípadne dokumentácie pre územné rozhodnutie.

Nitra 10. augusta (TASR) – Záujem súkromných investorov o bytovú výstavbu v Nitre narastá. V prípade realizácie všetkých predložených súkromných investičných zámerov bytovej výstavby by mohlo v meste pribudnúť celkovo 1158 bytových jednotiek.

„Okrem toho, že mesto Nitra chce postaviť nájomné byty v ubytovni na Hlbokej ulici, mestu boli predložené aj súkromné investičné zámery bytovej výstavby. Postavená by tiež mala byť ubytovňa pre pracovníkov Jaguaru Land Rover v areáli závodu,“ informoval Andrej Jančovič z nitrianskeho mestského úradu.

Všetky lokality plánovanej výstavby sú buď vo fáze investičného zámeru, prípadne dokumentácie pre územné rozhodnutie. Podľa informácie z Útvaru hlavného architekta je vo fáze investičného zámeru príprava 258 bytov na Tabáni, 126 bytov v Polygóne, 60 bytov na Jeleneckej ulici, 33 bytov pod hradom na Podzámskej ulici a 29 bytov na Špitálskej ulici. Vo fáze dokumentácie pre územné rozhodnutie je výstavba 265 bytov na Dieloch na Hornostavskej ulici, 194 bytov v Brezovom háji, 100 bytov v rezidencii pri kaštieli na Kyneku, 49 bytov pri bývalom kine Orbis, 26 bytov na Čermáni a 18 bytov na Ulici J. Kráľa.

Čo sa týka územného plánu mesta a výstavby ďalších nájomných bytov, možná je výstavba nájomných bytov v Párovských Lúkach – Mlynárce I., na Súľovskej ulici, v lokalite na Šindolke, či v areáli bývalých Mestských služieb na Tehelnej ulici. „V prípade projektu výstavby 96 nájomných bytov na Dieloch - Viničkách by sa však musela aktualizovať projektová dokumentácia a stavebné povolenie, ktoré momentálne nie je platné. Uskutočniteľná je aj dostavba bytov v rámci polyfunkčných území mesta Nitry,“ skonštatoval Jančovič.

Mesto má spracovaný materiál Rozvojové impulzy pre Mesto Nitra, z ktorého tiež môže pri výstavbe nájomných bytov čerpať informácie. Nájomné byty by mohli byť postavené aj v mestských objektoch, ktoré nie sú momentálne využívané.