Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 25. apríl 2024Meniny má Marek
< sekcia Ekonomika

Vytvorte si dokonalý systém podnikania

Ilustračné foto. Foto: TASR/AP

Podnikanie je jednou z možností, na základe ktorej viacerí ľudia dosahujú určité zisky. Ideálne je to v prípade, keď je táto činnosť záľubou. To však nie je všetko.

Bratislava 11. júla (OTS) - Popri samotnom podnikaní musí majiteľ spoločnosti riešiť niekoľko ďalších vecí.

Právna forma má svoju silu
Snaha získať a udržať si zákazníkov. Plniť popri tom a neporušiť stanovené podmienky, ktoré vyplývajú zo zákona a samozrejme sledovať rentabilitu, ziskovosť firmy. Ak si vyberiete založenie s.r.o. musíte počítať s vyšším obratom a väčšou náročnosťou. Na začiatku podnikania možno tieto činnosti zvládnete vo vlastnej réžii, často aj za pomoci rodiny. Nikdy si však nevyberajte spoločnosť a konkrétny spôsob podnikania len tak z rozmaru, neskôr sa vám to môže nepekne vypomstiť.

Začnite využívať jednoduché a dostupné programy
Na riadenie veľkej spoločnosti budete toho potrebovať viac, pretože musíte rátať s nárastom dopytu a teda samotných zákazníkov. Možno hneď na začiatku si nebudete môcť dovoliť luxusnú kanceláriu s ukážkovým travertínovým obkladom, v priebehu času to však nie je vylúčené. Účtovníctvo môžete spočiatku viesť v Exceli, poprípade v účtovnom programe, ktorý zas nie je tak finančne nákladný.

Nezabudnite na prestíž
Podobne na tom môže byť aj výber virtuálnej kancelárie, ktorej zriadenie je plne v súlade s právnym systémom našej krajiny. Nakoniec je to jedna z vecí, ktoré dokážu nie len začínajúcim podnikateľom znížiť veľké množstvo nákladov. Tým, že nebudete mať vlastné priestory nie je dôvod na žiadnu paniku, vždy je dostatok voľného miesta v kongresovom hoteli Žilina. Priestory určené pre podnikateľov, ktoré majú skutočne reprezentatívny charakter.