Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 27. apríl 2024Meniny má Jaroslav
< sekcia Ekonomika

Výzbroj poľskej armády obohatia rakety Patriot a vrtuľníky Caracal

Rakety Patriot Foto: TASR/AP Photo

Tieto informácie o kľúčových rozhodnutiach zbrojného výberového konania v celkovej hodnote okolo 35 miliárd zlotých (v prepočte 8,77 miliardy eur) získal poľský mienkotvorný denník Gazeta Wyborcza.

Varšava 21. apríla (TASR) - Rakety typu Patriot americkej proveniencie a vrtuľníky Caracal francúzskej výroby obohatia výzbroj poľskej armády. Tieto informácie o kľúčových rozhodnutiach zbrojného výberového konania v celkovej hodnote okolo 35 miliárd zlotých (v prepočte 8,77 miliardy eur) získal a zverejnil dnes poľský mienkotvorný denník Gazeta Wyborcza.

Podľa periodika by poľská premiérka Ewa Kopaczová, ktorá sa v pondelok spoločne s viacerými ministrami svojho kabinetu zúčastnila v Prahe na spoločnom zasadaní vlád ČR a Poľska, mala ešte dnes informovať o nákupe amerických rakiet. Takisto dnes sa očakáva aj oficiálne potvrdenie nákupu vrtuľníkov zo strany rezortu obrany vo Varšave.

Znalci pomerov neočakávali rozhodnutie o najdôležitejších aspektoch modernizácie poľských ozbrojených síl už teraz, ale predpokladali, že sa s ním vyčká až do obdobia po blížiacich sa prezidentských voľbách.