Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Ekonomika

Wizz Air očakáva čistý zisk za minulý rok na hornej hranici odhadu

Ilustračná snímka. Foto: TASR/Roman Hanc

Spoločnosť pritom začiatkom roka upozornila, že dosiahnutie cieľového zisku (270 do 300 miliónov eur) bude závisieť aj od vonkajších faktorov, ako je neistota spojená s brexitom.

Londýn/Budapešť 2. apríla (TASR) - Východoeurópska nízkonákladová letecká spoločnosť Wizz Air Holdings očakáva, že jej čistý zisk za uplynulý finančný rok, ktorý sa skončil 31. marca 2019, bude bližšie k hornej hranici jej odhadu v pásme 270 - 300 miliónov eur.

Aerolínie, kótované na burze v Londýne, v utorok tiež oznámili, že tzv. faktor obsadenosti, teda podiel predaných sedadiel, v marci 2019 medziročne vzrástol o 2,6 percentuálneho bodu na 94,1 % a nový finančný rok sa začal dobre.

Spoločnosť pritom začiatkom roka upozornila, že dosiahnutie cieľového zisku (270 do 300 miliónov eur) bude závisieť aj od vonkajších faktorov, ako je neistota spojená s brexitom. Okrem toho, v tomto kalendárnom roku 2019 pripadá Veľká noc na apríl, teda po skončení fiškálneho roka 2018/19, čo môže tiež negatívne ovplyvniť celoročné výsledky.