Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Ekonomika

WordPress ovládne Bratislavu už v apríli

Foto: 2015.slovakia.wordcamp.org

Otvorená konferencia WordCamp prichádza na Slovensko už po štvrtýkrát.

Bratislava 28. januára (Teraz.sk) – Aktuálne viac ako 60 miliónov ľudí po celom svete využíva WordPress. Tento open source systém ponúka jednoduchú možnosť zriadenia funkčnej web stránky alebo blogu, pričom každým dňom na svet prichádzajú nové moduly a témy, vďaka ktorým má každý príležitosť prispôsobiť si web stránky podľa vlastných predstáv.

Webový softvér WordPress je vyvíjaný stovkami dobrovoľníkov, ktorí spolu tvoria nadšenú komunitu. Na otvorených konferenciách WordCamp, organizovaných po celom svete sa delia so svojimi vedomosťami a skúsenosťami.

V sobotu 18. apríla 2015 sa v Bratislave na Fakulte informatiky a informačných technológií Slovenskej technickej univerzity uskutoční už štvrtý ročník tejto konferencie s názvom WordCamp Slovensko 2015.

„Veľmi sa teším, že som tento rok dostal príležitosť všetko organizovať. Počas posledných troch rokov sme sa pri príprave WordCamp-u veľa naučili, ale stále je čo vylaďovať. Hľadať cesty ako túto našu (ne)konferenciu ešte viac vylepšiť.“povedal hlavný organizátor WordCamp Slovensko 2015 Ján Bočínec

WordCamp je tvorený blokmi prednášok súbežne prebiehajúcich v dvoch miestnostiach, ktoré sú určené pre bežných používateľov ako aj pre profesionálov. Témy prednášok budú rôznorodé ako napr. marketing, blogovanie, tvorba webových stránok, či programovanie. Tak, aby si každý, či už bežný úžívateľ alebo profesionál, našiel to, čo ho zaujíma. Minulý rok sa WordCampu zúčastnilo približne 170 ľudí.

„Tento rok to bude o to väčšia výzva, pretože plánujeme na jednom mieste zhromaždiť okolo 250 fanúšikov WordPress, ktorým chceme okrem kvalitných prednášok poskytnúť možnosť stretnúť sa s ostatnými ľuďmi z komunity a porozprávať sa s nimi,“ pokračoval Ján Bočínec, „to je vlastne aj vec, čo mám na WordCampe najradšej. Vidieť konečne naživo ľudí, s ktorými spolupracujem a komunikujem v online svete. Povymieňať si skúsenosti a zážitky a nakoniec si s nimi dať “zopár” drinkov na afterke.“

Fanúšikovia WordCamp komunity budú môcť sami navrhovať spíkrov, ktorých by chceli naživo počuť prednášať na konferencii. Následne budú môcť za spíkrov aj hlasovať a tak ovplyvniť samotný výber. Samozrejme aj samotní spíkri sa môžu prihlásiť, že majú záujem podeliť sa o svoje poznatky na podujatí. Na konferencii vystúpi 12 spíkrov, menej ako minulý rok, preto, aby mali účastníci viac priestoru na komunikáciu s nimi.

Monika, účastníčka WordCamp 2014 povedala: „Zažila som inšpiratívne prednášky, aha momenty, ale hlavne podujatie plné odborníkov a úspešných ľudí. Oceňujem, že sa neváhajú podeliť so svojimi skúsenosťami. Najviac sa mi páčil Michal Kopecký a Pavel Ungr. Veľmi som si užívala aj zoznamovanie sa s novými ľuďmi.“

Viac informácii nájdete na oficiálnej web stránke WordCamp Slovensko 2015.
Fotky z minulého ročníka nájdete v článku o WordCamp Slovensko 2014.