Jeho nomináciu podporili aj potravinárske asociácie z Českej republiky, Rakúska, Maďarska, Rumunska, Slovinska a Poľska.
Autor TASR
Bratislava 8. júla (TASR) – Potravinárska komora Slovenska (PKS) bude mať zástupcu v predstavenstve európskej asociácie potravinárskeho a nápojárskeho priemyslu FoodDrinkEurope. Na valnom zhromaždení FoodDrinkEurope, ktoré sa uskutočnilo v júni tohto roku, bol za člena predstavenstva tejto asociácie zvolený prezident PKS Daniel Poturnay. Jeho nomináciu podporili aj potravinárske asociácie z Českej republiky, Rakúska, Maďarska, Rumunska, Slovinska a Poľska. Informovala o tom riaditeľka PKS Jana Venhartová.
"Zvolenie za člena predstavenstva FoodDrinkEurope je pre mňa veľkou cťou. Na jednej strane bude mojou snahou priblížiť ostatným európskym partnerom špecifické problémy potravinárov v strednej a východnej Európe, na druhej strane je to príležitosť ovplyvňovať dôležité európske politiky aj z pohľadu malých a stredných podnikov. Som veľmi rád, že aj v rámci Slovenska máme veľa príkladov reformulácií potravinárskych výrobkov a zároveň projektov trvalej udržateľnosti, ktoré každoročne oceňujeme Cenou PKS, čím sa snažíme prispievať k vytváraniu udržateľných potravinových systémov," uviedol Poturnay.
FoodDrinkEurope podľa Venhartovej podpísali v pondelok (5. 7.) s Európskou komisiou (EK) a celkovo 65 signatármi Kódex správania EÚ v oblasti zodpovedného podnikania a marketingových postupov v potravinárstve. Splnili si tak ďalší z cieľov stratégie Z farmy na stôl, predstavenej EK v máji 2020.
Venhartová dodala, že FoodDrinkEurope bola založená v roku 1982. FoodDrinkEurope koordinuje prácu vyše 700 expertov v pracovných skupinách a výboroch a aktívne sa vyjadruje ku všetkým kľúčovým otázkam, ktoré ovplyvňujú potravinárske odvetvie.
"Zvolenie za člena predstavenstva FoodDrinkEurope je pre mňa veľkou cťou. Na jednej strane bude mojou snahou priblížiť ostatným európskym partnerom špecifické problémy potravinárov v strednej a východnej Európe, na druhej strane je to príležitosť ovplyvňovať dôležité európske politiky aj z pohľadu malých a stredných podnikov. Som veľmi rád, že aj v rámci Slovenska máme veľa príkladov reformulácií potravinárskych výrobkov a zároveň projektov trvalej udržateľnosti, ktoré každoročne oceňujeme Cenou PKS, čím sa snažíme prispievať k vytváraniu udržateľných potravinových systémov," uviedol Poturnay.
FoodDrinkEurope podľa Venhartovej podpísali v pondelok (5. 7.) s Európskou komisiou (EK) a celkovo 65 signatármi Kódex správania EÚ v oblasti zodpovedného podnikania a marketingových postupov v potravinárstve. Splnili si tak ďalší z cieľov stratégie Z farmy na stôl, predstavenej EK v máji 2020.
Venhartová dodala, že FoodDrinkEurope bola založená v roku 1982. FoodDrinkEurope koordinuje prácu vyše 700 expertov v pracovných skupinách a výboroch a aktívne sa vyjadruje ku všetkým kľúčovým otázkam, ktoré ovplyvňujú potravinárske odvetvie.