Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Nedela 19. máj 2024Meniny má Gertrúda
< sekcia Ekonomika

Za člena predstavenstva FoodDrinkEurope zvolili D. Poturnaya

Ilustračné foto Foto: TASR/AP

Jeho nomináciu podporili aj potravinárske asociácie z Českej republiky, Rakúska, Maďarska, Rumunska, Slovinska a Poľska.

Bratislava 8. júla (TASR) – Potravinárska komora Slovenska (PKS) bude mať zástupcu v predstavenstve európskej asociácie potravinárskeho a nápojárskeho priemyslu FoodDrinkEurope. Na valnom zhromaždení FoodDrinkEurope, ktoré sa uskutočnilo v júni tohto roku, bol za člena predstavenstva tejto asociácie zvolený prezident PKS Daniel Poturnay. Jeho nomináciu podporili aj potravinárske asociácie z Českej republiky, Rakúska, Maďarska, Rumunska, Slovinska a Poľska. Informovala o tom riaditeľka PKS Jana Venhartová.

"Zvolenie za člena predstavenstva FoodDrinkEurope je pre mňa veľkou cťou. Na jednej strane bude mojou snahou priblížiť ostatným európskym partnerom špecifické problémy potravinárov v strednej a východnej Európe, na druhej strane je to príležitosť ovplyvňovať dôležité európske politiky aj z pohľadu malých a stredných podnikov. Som veľmi rád, že aj v rámci Slovenska máme veľa príkladov reformulácií potravinárskych výrobkov a zároveň projektov trvalej udržateľnosti, ktoré každoročne oceňujeme Cenou PKS, čím sa snažíme prispievať k vytváraniu udržateľných potravinových systémov," uviedol Poturnay.

FoodDrinkEurope podľa Venhartovej podpísali v pondelok (5. 7.) s Európskou komisiou (EK) a celkovo 65 signatármi Kódex správania EÚ v oblasti zodpovedného podnikania a marketingových postupov v potravinárstve. Splnili si tak ďalší z cieľov stratégie Z farmy na stôl, predstavenej EK v máji 2020.

Venhartová dodala, že FoodDrinkEurope bola založená v roku 1982. FoodDrinkEurope koordinuje prácu vyše 700 expertov v pracovných skupinách a výboroch a aktívne sa vyjadruje ku všetkým kľúčovým otázkam, ktoré ovplyvňujú potravinárske odvetvie.