Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Streda 24. apríl 2024Meniny má Juraj
< sekcia Ekonomika

Za služby rezortu vnútra na portáli slovensko.sk sa dá platiť i kartou

Ilustračné foto Foto: TASR/AP

Generálny riaditeľ Národnej agentúry pre sieťové a elektronické služby Lukáš Sojka uviedol, že vývoj, testovanie a nasadzovanie tejto služby trvalo niekoľko mesiacov.

Bratislava 31. januára (TASR) - Poplatok za vybrané služby štátu na Ústrednom portáli verejnej správy slovensko.sk môže jeho užívateľ uhradiť aj platobnou kartou. V pilotnej prevádzke v reálnom čase je možné zaplatiť zatiaľ za 25 služieb Ministerstva vnútra Slovenskej republiky. TASR o tom v stredu informovala Národná agentúra pre sieťové a elektronické služby (NASES).

Generálny riaditeľ NASES Lukáš Sojka uviedol, že vývoj, testovanie a nasadzovanie tejto služby trvalo niekoľko mesiacov. "Týmto postupne plníme ďalší sľub občanom. Platba kartou je dnes v online svete štandardom a som rád, že konečne začína fungovať aj na portáli Slovensko.sk," povedal podpredseda vlády pre investície a informatizáciu Peter Pellegrini (Smer-SD).

Verím, že bude rásť počet služieb, za ktoré sa bude dať platiť takýmto spôsobom a skráti sa čas na generovanie platobného príkazu tak, aby platba prebehla online bez zdržania, uviedol vicepremiér.

Podľa NASES je proces platby kartou intuitívny, ak by občania potrebovali pomoc, môžu si pozrieť videonávody na slovensko.sk, alebo sa obrátiť na operátorov Ústredného kontaktného centra slovensko.sk. Dodnes bolo možné platiť prevodom na účet alebo QR kódom.