Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 20. apríl 2024Meniny má Marcel
< sekcia Ekonomika

Za Váhostavom je vraj tunelovaný Harvard

Juraj Široký Foto: TASR/Pavel Neubauer

Nikózijčan Sarris je konateľom firiem Prontoservus Limited a Maninteser Co. Limited, ktoré podľa Transparency International nepriamo spoluvlastnia Váhostav.

Bratislava 9. apríla (TASR) - Polakis Sarris je cyperský právnik, ktorý sa vraj podľa obžaloby Viktora Koženého podieľal na tunelovaní Harvardských investičných fondov. Teraz vytŕča aj z pozadia stavebnej firmy Váhostav, ktorá patrí do sféry vplyvu oligarchu Juraja Širokého, uvádza denník SME.



Podnik práve prechádza ozdravením: drobný podnikateľ, čo pre Váhostav odrobil 1000 eur, má dostať zaplatené 150 eur. Nikózijčan Sarris je konateľom firiem Prontoservus Limited a Maninteser Co. Limited, ktoré podľa Transparency International nepriamo spoluvlastnia Váhostav.

Sarris administroval aj schránkové firmy z rovnakej cyperskej adresy, cez ktoré vraj podľa obžaloby Kožený spolu s Borisom Vostrým a Jurajom Širokým tunelovali harvardské fondy. Téme sa denník venuje na prvej a šiestej strane v článkoch "Za Váhostavom je tunelovaný Harvard" a "Váhostav má rovnaký tieň ako Harvard".