Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 30. apríl 2024Meniny má Anastázia
< sekcia Ekonomika

Zamestnanci Deutsche Post si vymohli zvýšenie miezd o 5,7 %

Odborová organizácia ver.di a vedenie Deutsche Post oznámili, že dnes uzatvorili dohodu o zvýšení miezd približne pre 132.000 zamestnancov.

Berlín 26. apríla (TASR) - Nemecká spoločnosť Deutsche Post zvýši svojim zamestnancom v najbližších dvoch rokoch mzdy o 5,7 % potom, ako odbory uskutočnili sériu varovných štrajkov. Informovala o tom agentúra AP.

Odborová organizácia ver.di a vedenie Deutsche Post oznámili, že dnes uzatvorili dohodu o zvýšení miezd približne pre 132.000 zamestnancov. Od 1. augusta sa im mzdy zvýšia o 3,1 % a v októbri 2014 o ďalších 2,6 %. Dohoda platí do konca mája 2015.

Ver.di, ktorá v minulých dňoch prišla s požiadavkou na zvýšenie miezd o 6 %, uskutočnila na podporu svojich požiadaviek niekoľko varovných štrajkov. Odbory a vedenie spoločnosti sa nakoniec dohodli, aj keď na miernejšom zvýšení.

Požiadavku na zvýšenie platov predložila aj ďalšia veľká odborová organizácia IG Metall, ktorá žiada pre zamestnancov vo výrobnom sektore v najbližšom roku zvýšenie miezd o 5,5 %. Obe odborové organizácie poukazujú najmä na relatívne dobrú pozíciu nemeckej ekonomiky.