Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Ekonomika

Zamestnanci predajní NAY budú od apríla zarábať o 17 % viac

Zamestnanci predajní NAY budú od apríla zarábať o 17 % viac Foto: NAY a. s.

Až 92 % zamestnancov predajní maloobchodnej siete s elektronikou NAY čaká od 1. apríla 2017 výrazné zvýšenie platov.

Bratislava 17. februára (OTS) - Radovým zamestnancom zdvihne NAY platy v priemere až o 17 %. Priemerná mzda zamestnancov predajní tak dosiahne výšku 929,44 Eur.

NAY a. s., je slovenskou jednotkou v maloobchodnom predaji spotrebnej elektroniky a má sieť 36 predajní NAY v 29 mestách na Slovensku. V nich pracuje aktuálne 697 ľudí.

Radovým zamestnacom, čiže najmä pokladníkom, predajcom a skladníkom, zvyšujeme platy v priemere o 17 % a vedúcim pracovníkom o 6 %,“ uviedol Andrej Višacký, manažér ľudských zdrojov NAY a.s..

Zvyšovanie platov v NAY sa však týka aj ďalších pozícií. Pre lídra maloobchodného predaja s s elektronikou pracuje v súčasnosti aj 75 tzv. rozvozárov tovaru, pričom až 90 % z nich sa zvýšia mzdy v priemere o 10 % a v priemere tak dosiahnu sumu 670 eur. Zvyšovanie sa týka aj nástupných platov.

Uvedomujeme si, že pre spoločnosť, ktorá sa zaoberá obchodovaním, sú zamestnanci tým najcennejším, čo má. So zákazníkmi v prvom rade komunikujú naši predajcovia a vytvárajú obraz o našej spoločnosti a značke. Na druhej strane na nich máme určité nároky, neustále sa musia vzdelávať, zlepšovať a podávať profesionálny výkon. Veríme, že takáto motivácia bude pre nich zadosťučinením a spokojnosť povzbudením do ďalšej práce,“ dodal Andrej Višacký.