Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Nedela 19. máj 2024Meniny má Gertrúda
< sekcia Ekonomika

Zamestnanosť v júni vzrástla v komunikácii, klesla v ubytovaní

Ilustračná snímka. Foto: TASR Štefan Puškáš

V priemere za prvý polrok v porovnaní s rovnakým obdobím vlaňajška vzrástla zamestnanosť len v informačných a komunikačných činnostiach o 2,2 % a vo vybraných trhových službách o 0,5 %.

Bratislava 12. augusta (TASR) - Zamestnanosť v júni medziročne najviac narástla v informačných a komunikačných činnostiach (o 3,6 %) a vo vybraných trhových službách (o 2,2 %). Naopak, poklesla vo viacerých segmentoch, avšak najviac v ubytovaní, a to o šesť percent. Informoval o tom vo štvrtok Štatistický úrad (ŠÚ) SR.

V júni v porovnaní s vlaňajším júnom tiež poklesla zamestnanosť vo veľkoobchode o 4,1 %, stavebníctve o 3,1 %, maloobchode o 2,9 %, doprave a skladovaní o 2,2 %, priemysle a v činnostiach reštaurácií a pohostinstiev zhodne o 1,6 % a v predaji a oprave motorových vozidiel o 0,9 %.

V priemere za prvý polrok v porovnaní s rovnakým obdobím vlaňajška vzrástla zamestnanosť len v informačných a komunikačných činnostiach o 2,2 % a vo vybraných trhových službách o 0,5 %. Klesla v ubytovaní o 17,2 %, činnostiach reštaurácií a pohostinstiev o 10,5 %, stavebníctve o 6,8 %, veľkoobchode o 5,7 %, maloobchode o 4,1 %, priemysle o 3,7 %, predaji a oprave motorových vozidiel o 3 % a v doprave a skladovaní o 2,7 %.