Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Ekonomika

Zamestnávatelia ponúknu na veľtrhu JOBEXPO v Nitre vyše 10.000 miest

Ilustračné foto Foto: TASR/Štefan Puškáš

Na veľtrhu JOBEXPO 2013 si budú môcť návštevníci bezplatne otestovať svoje jazykové, počítačové a profesijné kvalifikačné predpoklady a zúčastniť sa prezentačných aktivít, seminárov a workshopov

Nitra 9. apríla (TASR) – Vyše 10.000 pracovných miest ponúknu domáci i zahraniční zamestnávatelia záujemcom o prácu na Veľtrhu práce – JOBEXPO 2013.

Tretí ročník veľtrhu sa uskutoční na výstavisku Agrokomplexu v Nitre v dňoch 18. až 19. apríla tohto roka pod záštitou predsedu vlády Roberta Fica a ministra práce, sociálnych vecí a rodiny Jána Richtera.

Na výstavnej ploche vyše 11.000 metrov štvorcových budú ponúkať prácu nielen slovenskí a zahraniční zamestnávatelia, ale aj spoločnosti ponúkajúce vzdelávanie, prípravu pre trh práce, kariérne poradenstvo, sprostredkovateľské agentúry, partneri siete EURES či európske inštitúcie poskytujúce občanom poradenstvo a pomoc v širokom rozsahu od štúdia a prípravy na povolanie až po získanie zamestnania. Priamo na podujatí bude možné absolvovať pracovný pohovor a dohodnúť si nástup do zamestnania. Vstup pre návštevníkov veľtrhu je rovnako ako v predchádzajúcich rokoch zdarma a jeho súčasťou bude sprievodný program.

Na veľtrhu JOBEXPO 2013 si budú môcť návštevníci bezplatne otestovať svoje jazykové, počítačové a profesijné kvalifikačné predpoklady a zúčastniť sa prezentačných aktivít, seminárov a workshopov. Na nich môžu získať informácie o tom, čo je najdôležitejšie pre získanie práce, ako osobnosť predurčuje voľbu povolania, ako zistiť svoje najvýraznejšie kvality, ako sa správne pripraviť na prijímací pohovor, ako správne napísať žiadosť o prijatie do zamestnania, motivačný list a životopis či ako uspieť na pracovnom pohovore. Súčasťou veľtrhu bude aj odborná panelová konferencia o trhu práce za účasti významných prestaviteľov politického a ekonomického života. Hlavnými témami konferencie budú podnikateľské prostredie a tvorba pracovných miest, prechod zo školy na trh práce, legislatívna podpora zamestnanosti a sociálna zodpovednosť podnikov na trhu práce.