Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Pondelok 20. máj 2024Meniny má Bernard
< sekcia Ekonomika

Zamestnávateľské zväzy dali Smeru štyroch kandidátov na šéfa MHSR

TASR to dnes povedal predseda Slovenskej obchodnej a priemyselnej komory (SOPK) Peter Mihók s tým, že teraz sa čaká na to, ako sociálni demokrati s návrhmi naložia.

Bratislava 2. apríla (TASR) - Zamestnávateľské zväzy navrhli Smeru-SD štyroch kandidátov na ministra hospodárstva. TASR to dnes povedal predseda Slovenskej obchodnej a priemyselnej komory (SOPK) Peter Mihók s tým, že teraz sa čaká na to, ako sociálni demokrati s návrhmi naložia.

"Výsledok ešte nevieme. My sme odporúčali, rozhodnúť sa musí Smer," uviedol Mihók, ktorý zároveň vylúčil, že by on bol medzi kandidátmi. "Ja som od začiatku povedal, že nechcem byť a ani nebudem ministrom hospodárstva," vyhlásil. Mená, ktoré sociálnym demokratom zväzy predložili, nepovedal. "Nebudem o nich hovoriť, nerád by som sa niekoho dotkol," poznamenal.

Doteraz sa ako budúci minister hospodárstva spomínal bývalý šéf štátnej Jadrovej a vyraďovacej spoločnosti (JAVYS) Ján Valko. Predseda Smeru-SD Robert Fico o ňom však uvažuje aj ako o novom šéfovi Slovenskej informačnej služby. Podľa denníka Sme sa ním aj stane, ak sa za neho podarí nájsť náhradu na rezorte hospodárstva.

O budúcom ministrovi má rozhodnúť Smer-SD dnes alebo v utorok 3. apríla. V stredu už totiž má byť vymenovaná nová vláde Roberta Fica.