Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Ekonomika

ZAP hľadá najprínosnejšie automobilové firmy na Slovensku za rok 2014

automobilka Kia Foto: TASR/Pavol Ďurčo

Cena sa bude udeľovať raz ročne v troch kategóriách, po prvýkrát v roku 2015 za uplynulý kalendárny rok.

Bratislava 25. júla (TASR) – Aktivizovať, motivovať a spájať firmy automobilového priemyslu na Slovensku k správaniu v súlade s misiou, víziou a hlavnými cieľmi Zväzu automobilového priemyslu (ZAP) SR. To je zámerom prvého ročníka ocenenia, ktoré zväz vyhlásil pre jednotlivcov, kolektívy i celé spoločnosti pôsobiace v odvetví.

Cena sa bude udeľovať raz ročne v troch kategóriách, po prvýkrát v roku 2015 za uplynulý kalendárny rok.

V kategórii "najväčší prínos pre rozvoj vedy a výskumu na Slovensku v prospech automobilového priemyslu" posúdi sedemčlenná komisia zložená z členov výkonného výboru ZAP originalitu riešenia či myšlienky, ich vedecký prínos, inovatívnosť, ako aj technicko-ekonomický a sociálny prínos.

V kategórii "najväčší prínos do vzdelávania" bude komisia hodnotiť získanie a realizáciu medzinárodného alebo národného projektu vzdelávania v automobilovom priemysle, zavedenie nového študijného programu na národnej alebo medzinárodnej úrovni, realizáciu školení a kurzov.

Zväz zároveň vyberie automobilového dodávateľa roka na Slovensku. Prihliadať bude na pridanú hodnotu tvorenú na pracovníka v eurách, medziročnú zmenu tržieb z predaja vlastných výrobkov a služieb, pomer výdavkov vynaložených na výskum, vývoj a inovácie a zisku pred zdanením, ale tiež na pomer študentov duálneho vzdelávania k celkovému počtu zamestnancov.