Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 23. apríl 2024Meniny má Vojtech
< sekcia Ekonomika

Zátišie v Snine dostane na rekonštrukciu budovy 290.000 eur

Ilustračné foto Foto: TASR/AP

Poslaním CSS Zátišie je poskytovanie sociálnej služby fyzickej osobe, ktorá je odkázaná na pomoc inej fyzickej osoby.

Snina 25. apríla (TASR) – Centrum sociálnych služieb (CSS) Zátišie v Snine dostane na rekonštrukciu budovy sídla 290.000 eur. Rozhodli o tom dnes na zastupiteľstve krajskí poslanci pri druhej úprave rozpočtu Prešovského samosprávneho kraja. Dôvodom rekonštrukcie je podľa predloženého materiálu veľmi zlý technický stav, ktorý nevyhovuje súčasným požiadavkám a platným technickým normám. Cena stavebných úprav predstavuje objem 284.000 eur, zvyšok je určený na projektovú dokumentáciu.

Budova CSS Zátišie v Snine bola postavená v 50. rokoch minulého storočia. "Odkedy sme objekt prijali od štátu v rámci prechodu kompetencií, nebolo doň investované," uviedla pre TASR vedúca odboru financií Úradu PSK Mária Holíková.

Poslaním CSS Zátišie je poskytovanie sociálnej služby fyzickej osobe, ktorá je odkázaná na pomoc inej fyzickej osoby. Klientom poskytuje sociálne poradenstvo, ošetrovateľskú starostlivosť, stravovanie, ubytovanie a iné. Súčasťou programu, ktorý centrum zastrešuje, je rehabilitačné a krízové stredisko, ale aj zariadenie podporovaného bývania, kde sa ľuďom s postihnutím umožňuje žiť bežným spôsobom života.

Opatrovateľskú a ošetrovateľskú starostlivosť pre prijímateľov sociálnej služby zabezpečuje personál, ktorý má na vykonávanie týchto činností odbornú kvalifikáciu. Centrum spolupracuje v prípade potreby s viacerými odbornými špecialistami.