Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 25. apríl 2024Meniny má Marek
< sekcia Ekonomika

Záujem podnikov o nové technológie čoraz viac rastie

Ilustračné foto Foto: TASR/Štefan Puškáš

Inovácie tiež spoločnostiam umožňujú flexibilnejšie komunikovať s klientmi.

Bratislava 14. augusta (TASR) – Záujem väčších podnikov o nové technológie sa čoraz viac zvyšuje. Potvrdzujú to mladé inovatívne podniky, ktorým rastie šanca uspieť na domácom aj zahraničnom trhu.

"V poslednom období, teda posledný polrok vidíme zvýšený záujem zo strany väčších podnikov o nové technológie, v našom prípade o rádiofrekvenčnú identifikáciu. Musím ale podotknúť, že tento záujem prichádza zväčša zo zahraničia, kam exportujeme 95 % našich zariadení. Práve toto percento poukazuje na stav rozvinutosti Priemyslu 4.0 na Slovensku," skonštatoval výkonný riaditeľ spoločnosti TSS Company Peter Spiess.

Ministerstvo hospodárstva pracuje na strategickom dokumente o rozvoji inteligentného priemyslu na Slovensku. Podľa Spiessa je akákoľvek podpora tohto priemyslu dobrá. "Pred piatimi rokmi mala máloktorá domácnosť tablet, dnes ho máloktorá domácnosť nemá. A presne tak je to aj vo sfére priemyslu. Je absolútne nevyhnutné, aby podniky na Slovensku podrástli aj v oblasti informatizácie, internetu vecí, respektíve Priemyslu 4.0," podotkol Spiess.

Inovácie tiež spoločnostiam umožňujú flexibilnejšie komunikovať s klientmi. Také skúsenosti má spoločnosť LEDeco solution, ktorá pôsobí na trhu s osvetlením a špecializuje sa na LED technológiu a optické vlákna. "Okrem našich technológií inovujeme aj vo všetkých ostatných smeroch. Minulý rok sme napríklad presunuli celú spoločnosť na serverové riešenia, ktoré sú pripravené na veľký nárast a zvýšenie kapacít, na ktorých v súčasnosti aktívne pracujeme nielen v zahraničí, ale aj tu na Slovensku. Taktiež už viac než šesť rokov funguje celá spoločnosť na Google apps for business, čo nám umožňuje niekoľkonásobne vyššiu efektivitu a flexibilitu pri riešeniach požiadaviek našich klientov, ako aj interne riešiť rôzne problematiky," priblížila obchodná riaditeľka spoločnosti Marianna Slivková.