Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 25. apríl 2024Meniny má Marek
< sekcia Ekonomika

Protherm Production vlani modernizoval a zvýšil počet zamestnancov

Slávnostné výhlásenie 13. ročníka súťaže Národná cena SR za kvalitu 2012. Na archívnej snímke vpravo riaditeľ spoločnosti Protherm Production, s.r.o. Peter Kuba a vedúci oddelenia kvality spoločnosti Miroslav Masaryk. Bratislava, 12. novembra 2012. Foto: TASR

Závod v súčasnosti vyrába viac ako 690 rôznych typov vykurovacích zariadení pre trhy v 24 krajinách Európy, Ázie aj Afriky.

Skalica 27. mája (TASR) - Modernizáciu, nové investície, ocenenia a zvýšenie počtu zamestnancov priniesol vlaňajší rok závodu na výrobu kotlov Protherm Production zo Skalice.

"Uspeli sme z hľadiska napĺňania našich cieľov v oblasti produkcie, kvality výroby i modernizácie jednotlivých oddelení závodu. Dôležitým míľnikom pre náš závod bolo rozhodnutie medzinárodnej skupiny Vaillant Group, ktorej sme súčasťou, o rozšírení našich kompetencií v oblasti vývoja kotlov," zhodnotil riaditeľ spoločnosti Protherm Production Peter Kuba.

Závod v súčasnosti vyrába viac ako 690 rôznych typov vykurovacích zariadení pre trhy v 24 krajinách Európy, Ázie aj Afriky. Prípravy na rozšírenie kompetencií vývojového centra odštartovali vlani, v tomto roku sa pripravuje veľká rekonštrukcia vývojového laboratória. Predpokladá sa, že v roku 2015 materská spoločnosť investuje do modernizácie centra v Skalici zhruba jeden milión eur.

Uspokojivý vývoj spoločnosti dokazuje podľa riaditeľa aj navýšenie počtu zamestnancov o 3,5 %, na celkových 506 pracovníkov. V roku 2013 v spoločnosti pracovalo 489 zamestnancov. Skalickému výrobcovi kotlov sa v minulom roku darilo aj v oblasti samotnej výroby, vyrobil o 6261 kotlov viac ako za predošlý rok. Celková produkcia bola 379.558 kusov vykurovacích zariadení.

Závod získal vlani podľa manažérky pre ľudské zdroje Zuzany Šimonovičovej viaceré ocenenia. "Na základe hodnotenia Národného informačného strediska SR bol závod Protherm Production za svoje ekonomické výsledky z roku 2013 vyhodnotený ako bonitný podnik. Bola nám udelená Pečať bonity, ktorú získalo z 224.000 hodnotených komerčných subjektov slovenskej ekonomiky len 1,2 % podnikov," uviedla Šimonovičová.