Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Streda 24. apríl 2024Meniny má Juraj
< sekcia Ekonomika

Agel SK vlastní ďalšie tri zdravotnícke zariadenia na Slovensku

Ilustračná snímka. Foto: TASR/Michal Svítok

Agel SK a. s., rozšírila svoje portfólio o ďalšie zariadenia, ktoré poskytujú zdravotnú starostlivosť na Slovensku.

Bratislava 12. augusta (TASR) - Agel SK a. s., rozšírila svoje portfólio o ďalšie zariadenia, ktoré poskytujú zdravotnú starostlivosť na Slovensku. Od štvrtka (11. 8.) vlastní nemocnice v Košiciach - Šaci, Handlovej a Bánovciach nad Bebravou, tie od novembra 2015 manažérsky riadila jej materská spoločnosť, skupina Agel a. s., informovala TASR tlačová hovorkyňa firmy Radka Miloševská.

Zmena majiteľa nemocníc je už zapísaná aj v obchodnom registri. Zdravotnícke zariadenia v Košickom a Trenčianskom kraji vlastnila do konca júla tohto roka TLSV invest a. s. Predsedom predstavenstva v TLSV invest a. s., je Tomáš Chrenek mladší, Tomáš Chrenek starší stojí za skupinou Agel, ktorá v Čechách, Poľsku a na Slovensku vlastní niekoľko nemocníc, laboratórií či lekární. Firme TLSV invest zariadenia ešte v decembri 2014 odpredala Unipharma- 1. slovenská lekárnická akciová spoločnosť s tým, že sa plne chce sústrediť na svoj core business, ktorým je distribúcia liekov a zdravotníckych pomôcok.

Skupina Agel v Českej a Slovenskej republike prevádzkuje 18 lôžkových zdravotníckych zariadení, osem polikliník, sieť lekární, laboratórií, distribučné i iné spoločnosti, dve neziskové organizácie a poskytuje ďalšie služby. Ambulantne ošetrí cez 3,5 milióna pacientov, hospitalizuje viac ako 190.000 ľudí, v jej pôrodniciach sa narodí približne 12.000 detí.

Prevzatie trojice nemocníc spoločnosťou Agel a. s., schválil v správnom konaní odbor koncentrácií Protimonopolného úradu SR ešte 28. októbra 2015, pričom rozhodnutie nadobudlo právoplatnosť o deň neskôr, informovala dnes TASR hovorkyňa úradu Adriana Oľšavská.