Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 19. marec 2024Meniny má Jozef
< sekcia Ekonomika

FOTO: Areál nemocnice na Patrónke získal v aukcii Eset

Na snímke z 5. júna 2015 pohľad do areálu vojenskej nemocnice - Nemocnice sv. Michala v Bratislave. Foto: TASR/Michal Svítok

Areál nemocnice sa predával už od minulého roka, keď Nemocnica sv. Michala vypísala prvé kolo súťaže.

Bratislava 27. apríla (TASR) - Areál bývalej Vojenskej nemocnice na bratislavskej Patrónke získala spoločnosť Eset. Na dnešnej neverejnej dražbe zaň ponúkla najvyššiu sumu, a to 26,2 milióna eur. TASR to potvrdil hovorca ministra vnútra Ivan Netík. Predaj ešte musí potvrdiť ministerstvo, podľa hovorcu pôjde o formalitu.

Softvérová firma avizovala, že na tomto mieste by malo vyrásť jej nové sídlo, ako aj centrum informačných technológií. Má tam napríklad vyrásť aj samostatné miesto na podporu start-up projektov a vzdelávacích aktivít. Parkovací dom by cez víkendy mohol slúžiť pre verejnosť. Počíta sa tu aj s auditóriom pre 700 ľudí, ktoré by mohlo slúžiť aj pre kultúrne podujatia.

Na snímke je vizualizácia nového sídla na bratislavskej Patrónke.
Foto: TASR/Architektonické štúdio Atelier A11


Eset si chce s reakciou na výsledok aukcie počkať na konečné potvrdenie výsledku zo strany ministerstva. "Rátame s tým, že ak bude všetko v poriadku, skôr ako o päť rokov to postavené nebude," povedala pre TASR hovorkyňa spoločnosti Zuzana Hošalová. Náklady na výstavbu firma odhaduje na asi 100 miliónov eur.

Areál nemocnice sa predáva už od minulého roka, keď Nemocnica sv. Michala vypísala prvé kolo súťaže. Do toho sa nikto neprihlásil, druhé aj tretie kolo zrušili. Do posledného štvrtého sa prihlásili rovnakí záujemcovia ako predtým. Ponuky predložili spoločnosť Eset, firma podnikateľa Františka Hodorovského - Forest Hill Company aj Forespo Reality 10, ktorá má podľa denníka Sme väzby na skupinu J&T. Všetky sa zúčastnili aj aukcie.

Na snímke je vizualizácia nového sídla na bratislavskej Patrónke.
Foto: TASR/Architektonické štúdio Atelier A11


Po tom, čo sa Nemocnica sv. Michala predvlani presťahovala do nových priestorov v centre mesta, sa už v pôvodnom areáli zdravotná starostlivosť neposkytuje. Parkovacie plochy sú v dočasnom prenájme, aby sa do odpredaja areálu aspoň čiastočne znížili náklady potrebné na jeho udržiavanie a stráženie.