Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 23. apríl 2024Meniny má Vojtech
< sekcia Ekonomika

Železiarne Podbrezová dosiahli vlani zisk vyše 2,25 milióna eur

Na archívnej snímke predsedu vlády sprevádza počas prehliadky výrobnej haly predseda predstavenstva a generálny riaditeľ Železiarní Podbrezová, a.s. Vladimír Soták (vpravo). Foto: FOTO TASR/Dušan Hein

Výsledok dosiahla pri tržbách za vlastné výrobky a služby 240,2 milióna eur. Vyplýva to z informácií, ktoré zverejnili v podnikovej tlači.

Podbrezová 28. apríla (TASR) - Zisk viac ako 2,25 milióna eur zaznamenala vlani hutnícka spoločnosť Železiarne Podbrezová (ŽP). Výsledok dosiahla pri tržbách za vlastné výrobky a služby 240,2 milióna eur. Vyplýva to z informácií, ktoré zverejnili v podnikovej tlači.

Podnik sa teda z predvlaňajšej straty dostal opäť do zisku. Hospodársky výsledok z finančnej činnosti bol dokonca ešte vyšší, keď presiahol sumu 5,06 milióna eur. Firma ho dosiahla vďaka prijatým dividendám od dcérskych spoločností.

Náklady na výrobnú spotrebu medziročne poklesli o 3,1 milióna eur na 183,2 milióna eur. ŽP evidovali majetok vo výške 284 miliónov eur, ktorý je krytý vlastnými zdrojmi na úrovni 67 %.

Najväčší zamestnávateľ na Horehroní zamestnával ku koncu roku 3173 ľudí. Bolo to o 25 menej ako rok pred tým.