Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Streda 1. máj 2024
< sekcia Ekonomika

Železnice pre SP v Jasnej vypravia 16 vlakov s rozšírenou kapacitou

Na snímke slovenská lyžiarka Petra Vlhová sa teší na pódiu po druhom mieste v nočnom slalome Svetového pohára v alpskom lyžovaní v rakúskom Flachau v utorok 16. januára 2024. Foto: TASR - Martin Baumann

Cez víkend bude zo stanice Liptovský Mikuláš premávať priamo na svah bezplatná kyvadlová doprava.

Bratislava 18. januára (TASR) - Železničná spoločnosť Slovensko (ZSSK) vypraví pre preteky Svetového pohára 2024 v Jasnej 16 vlakov s extra kapacitou. Spoje pôjdu v sobotu 20. januára a v nedeľu 21. januára. Informoval o tom hovorca ZSSK Dominik Drevický.

"Zo západu, ale aj z východného Slovenska posilňujeme železničnú dopravu, aby sme umožnili čo najviac fanúšikom povzbudiť na Svetovom pohári v Jasnej našu Petru Vlhovú. Expresné vlaky so zvýšenou kapacitou vozňov podporia plynulú prepravu nielen všetkých stúpencov podujatia, ale aj lyžovania, keďže vďaka našej iniciatíve si môžu naši cestujúci vziať do vlakov lyžiarsku výbavu a popri podujatí si v stredisku Jasná aj zalyžovať," uviedol generálny riaditeľ ZSSK Peter Helexa.

Cez víkend bude zo stanice Liptovský Mikuláš premávať priamo na svah bezplatná kyvadlová doprava. Na trase Bratislava - Liptovský Mikuláš a späť poskytne ZSSK v sobotu 20. januára celkom 24 vlakov a 21. januára, v nedeľu, 26 vlakov. Medzi Košicami a Liptovským Mikulášom môžu cestujúci v sobotu využiť 30 vlakov, zatiaľ čo v nedeľu bude k dispozícii 31 vlakov.