Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Pondelok 29. apríl 2024Meniny má Lea
< sekcia Ekonomika

Železničná poliklinika neďaleko zámku vo Zvolene je stále na predaj

Ilustračná snímka. Foto: TASR

V súčasnosti je 16. kolo ponukového konania vo vyvolávacej cene 1.998.000 eur bez DPH.

Zvolen 4. januára (TASR) - Železničná poliklinika neďaleko Zvolenského zámku vo Zvolene je aj naďalej na predaj. Majetok predávajú Železnice Slovenskej republiky (ŽSR) formou ponukového konania, potvrdila to hovorkyňa Vladimíra Bahýlová.

Ako dodala, v súčasnosti je 16. kolo ponukového konania vo vyvolávacej cene 1.998.000 eur bez DPH. Objasnila, že cenu menili trikrát. Aktuálna ponuka má podľa hovorkyne uzávierku 10. januára. "Stále pokračujú opakované ponukové konania formou eAukcie," zdôraznila. Informácie získa verejnosť na oficiálnej webstránke ŽSR v časti predaj a prenájom majetku.

Poliklinika sa nachádza v zastavanom území, v širšom centre mesta Zvolen. Areál tvoria tri budovy, poliklinika, rehabilitácia a trafostanica. Dominantná je šesťposchodová budova polikliniky s menším dvorom so spevnenou plochou na parkovanie. Celková rozloha areálu predstavuje 1297 štvorcových metrov.

Podľa ŽSR je tento zvolenský areál klasifikovaný ako ich prebytočný majetok a nesúvisí s ich hlavnou činnosťou. Je to objekt, ktorý železnice ponúkajú záujemcom v rámci racionalizácie rozsahu nehnuteľností a znižovania nákladov na správu.