Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 27. apríl 2024Meniny má Jaroslav
< sekcia Ekonomika

Žiadateľom o podporu do lesnej techniky poskytnú vzorový projekt

Na snímke pracovníci SVP š.p. OZ Košice-Správa povodia Laborca Michalovce upratujú nánosy dreva a odpadu vo vodnej nádrži Zemplínska Šírava 27. marca 2015. Foto: TASR/Roman Hanc

Táto podpora je určená pre majiteľov a obhospodarovateľov lesa. Oprávnenými aktivitami sú investície do lesníckych technológií a spracovania.

Zvolen 11. decembra (TASR) - Žiadatelia o podporu z aktuálnej výzvy Pôdohospodárskej platobnej agentúry môžu požiadať Národné lesnícke centrum (NLC) vo Zvolene o vzorový projekt. Ten sa týka podpory investícií do lesnej techniky. TASR o tom informoval hovorca NLC Igor Viszlai.

Dodal, že vyhlásenie výzvy je podopatrenie, ktoré sa týka aj mobilizácie lesníckych výrobkov a ich uvádzania na trh. Vzorový projekt uľahčí záujemcom podávanie žiadosti o podporu. Indikatívna výška finančných prostriedkov určených na výzvu je 40 miliónov eur. Ako pri predchádzajúcich výzvach, tak aj v tomto prípade žiadatelia na stránke Forest Portal nájdu informácie o technickej podpore a všetkých náležitostiach. Uviedol to koordinátor NLC pri využívaní pomoci v štrukturálnych a investičných fondoch EÚ v pôdohospodárstve Peter Hrbáľ.

Táto podpora je určená pre majiteľov a obhospodarovateľov lesa. Oprávnenými aktivitami sú investície do lesníckych technológií a spracovania.