Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Streda 15. máj 2024Meniny má Žofia
< sekcia Ekonomika

Žiadosti o podporu na lesnícke projekty sa budú podávať elektronicky

Ilustračné foto. Foto: TASR/AP

Pre prihlásenie sa do portálu budú žiadatelia potrebovať občiansky preukaz s elektronickým čipom.

Zvolen 10. apríla (TASR) – Žiadosti o finančnú podporu z Programu rozvoja vidieka (PRV) SR v rámci lesníckych výziev bude možné podávať výlučne elektronickou formou. TASR o tom informovalo Národné lesnícke centrum (NLC) s tým, že Pôdohospodárska platobná agentúra (PPA) k tejto zmene pristupuje s cieľom zjednodušiť a zefektívniť proces predkladania a vyhodnocovania projektov.

"Záujem o túto zmenu NLC registruje už od programového obdobia 2007 – 2013, kedy bol zrealizovaný aj dotazníkový prieskum ako medzi úspešnými žiadateľmi, tak medzi vyhodnocovateľmi PPA,"
uviedol koordinátor pri využívaní pomoci v štrukturálnych a investičných fondoch Európskej únie v pôdohospodárstve Peter Hrbáľ.

NLC v súvislosti so zmenou upozorňuje žiadateľov, že elektronicky bude realizované predkladanie projektov i komunikácia medzi obhospodarovateľmi lesa a PPA a to prostredníctvom ústredného portálu verejnej správy slovensko.sk. Pre prihlásenie sa do portálu budú žiadatelia potrebovať občiansky preukaz s elektronickým čipom.

NLC ďalej pripomína, že na základe aktualizácie harmonogramu výziev PRV SR, budú môcť obhospodarovatelia lesa v tomto roku požiadať o podporu na investície do lesnej dopravnej siete, vodozádržných prvkov na drobných vodných tokoch v lesoch, obnovy lesov poškodených lesnými požiarmi a prírodnými katastrofami.

O finančnú podporu z PRV SR bude možné žiadať aj pri projektoch zameraných na manažment opatrení pre vytváranie biotopov pre hlucháňa hôrneho, obnovu lesov osobitného určenia a ochranných lesov či poznávacej a občianskej infraštruktúry v lesoch a investíciu do lesníckej techniky.