Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 4. máj 2024Meniny má Florián
< sekcia Ekonomika

Žilinský kraj ponúkol spoluprácu pri príprave D3 K. N. Mesto-Oščadnica

Ilustračná snímka. Foto: TASR Michal Svítok

Žilinský samosprávny kraj pripomenul, že výstavba diaľnice D3 výrazne zasiahne do organizácie dopravy na jednom z najvyťaženejších dopravných koridorov v kraji.

Krásno nad Kysucou 16. novembra (TASR) - Záverečné prerokovanie dokumentácie stavby diaľnice D3 Kysucké Nové Mesto - Oščadnica pre stavebné povolenie sa v stredu (15. 11.) uskutočnilo v Krásne nad Kysucou v okrese Čadca. Žilinský samosprávny kraj (ŽSK) o tom informoval na sociálnej sieti.

Doplnil, že na prerokovaní sa zúčastnili aj členovia pracovnej skupiny ŽSK. "Navrhli sme, aby sa požiadavky obcí, miest a ďalších účastníkov stavebného konania riešili na dvojstranných rokovaniach s projektantmi. Ešte pred samotným stavebným konaním, aby konanie bolo čo najhladšie a aby trvalo čo najkratšie," uviedol ŽSK.

Pripomenul, že výstavba diaľnice D3 výrazne zasiahne do organizácie dopravy na jednom z najvyťaženejších dopravných koridorov v kraji. "Preto sme Národnej diaľničnej spoločnosti (NDS) ponúkli intenzívnu spoluprácu pri príprave projektu dopravnej obslužnosti územia počas výstavby. Aby bola zachovaná mobilita regiónu, fungovanie záchranných zložiek, zásobovanie a doprava do práce," dodal ŽSK.