Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 23. apríl 2024Meniny má Vojtech
< sekcia Ekonomika

Na zimnú údržbu ciest vyčlenili v Liptovskom Mikuláši 92.000 eur

Ilustračné foto Foto: TASR/Jozef Ďurník

V zimnom období budú VPS udržiavať 92 kilometrov komunikácií, štyri lavičky, 11 mostov, dva podchody, 120 bežných metrov schodov a 59 kilometrov chodníkov.

Liptovský Mikuláš 7. decembra (TASR) - Verejnoprospešné služby (VPS) v Liptovskom Mikuláši sa budú v zimnom období starať o 92 kilometrov ciest. Mesto na tieto účely vyčlenilo 92.000 eur. Informáciu potvrdil riaditeľ VPS Dušan Grešo.

V zimnom období budú VPS udržiavať 92 kilometrov komunikácií, štyri lavičky, 11 mostov, dva podchody, 120 bežných metrov schodov a 59 kilometrov chodníkov. Súčasťou operačného plánu údržby sú aj medziblokové komunikácie na sídliskách a chodníky prejazdných úsekov ciest prvej, druhej a tretej triedy. "Výkon zimnej služby organizujeme v nepretržitom režime. Údržbu zabezpečujeme vo vlastnej réžii a prostredníctvom dohodnutých kapacít," podotkol.

Mechanické odstraňovanie snehu, vrátane preventívneho a chemického posypu, ako aj údržby odvodňovacieho systému proti zamŕzaniu na týchto cestách vykoná ich správca. "My zabezpečíme odvoz snehu a schodnosť priechodov pre chodcov na prejazdných úsekoch ciest," dodal Dušan Grešo.

Na zimnú údržbu môžu liptovskomikulášske VPS nasadiť 18 mechanizmov s obsluhou až 28 ľudí. Do výkonu zimnej služby sú zaradení aj štyria pracovníci ako dispečeri.