Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 23. apríl 2024Meniny má Vojtech
< sekcia Ekonomika

Zisk aj tržby firmy Kellogg klesli menej, ako trhy očakávali

Ilustračné foto. Foto: TASR/AP

Dôvodom slabších výsledkov bolo posilnenie dolára.

Battle Creek 4. augusta (TASR) - Najväčší svetový výrobca cereálií americká spoločnosť Kellogg dosiahla v 2. kvartáli lepšie ako očakávané výsledky. Zisk aj tržby spoločnosti síce v dôsledku posilnenia dolára klesli, ale menej, ako predpovedali experti z Wall Street. Informovali o tom agentúry Reuters, AP a Bloomberg.

Globálne tržby firmy sa za tri mesiace do konca júna 2015 znížili o 5 % na 3,5 miliardy USD (3,19 miliardy eur), ale hlavným dôvodom ich poklesu boli nepriaznivé menové kurzy. Navyše, analytici očakávali ešte o niečo nižšie tržby, v priemere 3,47 miliardy USD.

Kellogg dosiahol v 2. štvrťroku tohto roka zisk 223 miliónov USD (235,77 milióna eur), čo predstavuje 63 centov na akciu. Pre porovnanie, za rovnaké obdobie minulého roka zaznamenala firma zisk 295 miliónov USD (82 centov/akcia).

Bez započítania jednorazových nákladov vykázal Kellogg zisk na akciu 92 centov, zatiaľ čo analytici počítali so ziskom 91 centov/akcia.

Dôvodom slabších výsledkov bolo posilnenie dolára. Kurz americkej meny oproti košu hlavných svetových mien za 12 mesiacov do konca júna vzrástol až o 19 %, čo skresalo príjmy Kellogg zo zahraničia.