Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 19. marec 2024Meniny má Jozef
< sekcia Ekonomika

Zisk automobilky Daimler vzrástol v 3. kvartáli o vyše desatinu

Na archívnej snímke z 25. januára 2008 pripevňuje zamestnanec nemeckého výrobcu áut Daimler logo v podobe hviezdy na kapotu auta Mercedes-Benz triedy C v závode spoločnosti v nemeckom Sindelfingene, neďaleko Stuttgartu. Foto: TASR/AP

To je najlepší výsledok za 3. kvartál v histórii spoločnosti, pričom oproti 3. štvrťroku minulého roka predstavuje toto číslo 5-% rast.

Stuttgart 21. októbra (TASR) - Nemecká automobilka Daimler oznámila za 3. štvrťrok tohto roka rast zisku približne o desatinu, k čomu prispel rekordný predaj áut. Pod to sa podpísal najmä zvýšený dopyt po novom Mercedese triedy E a športovo-úžitkových vozidlách. Informovali o tom agentúry Reuters, AP a denník The Financial Times.

Materská spoločnosť automobilky Mercedes-Benz uviedla, že jej čistý zisk za obdobie od júla do konca septembra vzrástol medziročne o 13 % na 2,73 miliardy eur. Zisk pred úrokmi a daňami (EBIT) sa zvýšil o vyše 10 % z 3,66 miliardy na 4,04 miliardy eur a tržby vzrástli o 4 % na 38,6 miliardy eur.

Daimler zároveň oznámil, že za 3. štvrťrok predal celkovo 754.100 vozidiel. To je najlepší výsledok za 3. kvartál v histórii spoločnosti, pričom oproti 3. štvrťroku minulého roka predstavuje toto číslo 5-% rast.