Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Streda 24. apríl 2024Meniny má Juraj
< sekcia Ekonomika

Zisk McDonald's vzrástol, aj keď jeho tržby klesli

Ilustračné foto. Foto: FOTO TASR/AP

Tržby spoločnosti v 2. štvrťroku klesli na 6,05 miliardy USD zo 6,27 miliardy USD pred rokom, ale prekonali odhady analytikov.


Oak Brook 25. júla (TASR) - Americká sieť reštaurácií s rýchlym občerstvením McDonald's zaznamenala v 2. kvartáli nárast zisku a väčší, ako jej predpovedali analytici, aj keď jej tržby klesli.

Konkrétne, čistý zisk McDonald's sa za tri mesiace do konca júna 2017 zvýšil na 1,40 miliardy USD (1,20 miliardy eur), čo predstavuje 1,70 USD na akciu, z 1,09 miliardy USD alebo 1,25 USD na akciu za rovnaké obdobie minulého roka. Analytici pritom očakávali čistý zisk v priemere 1,62 USD/akcia.

Tržby spoločnosti v 2. štvrťroku klesli na 6,05 miliardy USD zo 6,27 miliardy USD pred rokom, ale prekonali odhady analytikov, ktorí predpovedali McDonald's tržby 5,96 miliardy USD. Dôvodom ich zníženia bol začiatok tzv. refranchisingu.

Globálny obrat v prevádzkach otvorených viac ako rok pritom vzrástol o 6,6 %, a na domácom, americkom trhu sa zvýšil o 3,9 %. Podľa McDonald's k tomu prispela aj propagácia studených nápojov a spustenie predaja "sendvičov s podpisom".