Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 26. apríl 2024Meniny má Jaroslava
< sekcia Ekonomika

Zisk módnej značky Salvatore Ferragamo klesol takmer o pätinu

Ilustračné foto. Foto: TASR/AP

Spoločnosť známa najmä svojou koženou obuvou a kabelkami uviedla, že zisk za január až september dosiahol 65 miliónov eur.

Florencia 10. novembra (TASR) - Taliansky výrobca luxusného tovaru Salvatore Ferragamo oznámil, že jeho vyhliadky na tento rok sú aj naďalej opatrné po tom, ako za deväť mesiacov zaznamenal pokles tržieb a zisk módnej značky klesol takmer o pätinu.

Spoločnosť známa najmä svojou koženou obuvou a kabelkami uviedla, že zisk za január až september dosiahol 65 miliónov eur. Oproti rovnakému obdobiu minulého roka to predstavuje pokles o 17,7 %.

Tržby klesli o 3,3 % na 972 miliónov eur, pričom k ich poklesu došlo v každom z regiónov. Napriek tomu spoločnosť prekonala očakávania analytikov, ktorí počítali s poklesom tržieb až na 968 miliónov eur.

Najväčším trhom pre módnu značku naďalej ostáva Ázia, aj v tomto regióne však tržby za deväť mesiacov klesli, a to o 2 %. V Severnej Amerike sa znížili o 4 % a v Európe o 5,5 %.

V rámci jednotlivých produktov najhoršie výsledky zaznamenala oblasť obuvi. Tržby z jej predaja klesli o 4,3 %. Naopak, tržby z predaja kabeliek a ďalších doplnkov sa o 3,4 % zvýšili a rast tržieb zaznamenali aj parfumy.